MUSICAL ‘MURDER BALLAD’ EEN JAAR LATER NAAR BELGIË

MUSICAL ‘MURDER BALLAD’ EEN JAAR LATER NAAR BELGIË

Afgelopen najaar werd bekend gemaakt dat de Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’, in de versie die in 2020 en 2021 in Nederland te zien was nu met Vlaamse cast in 2022 naar België zal komen. Vandaag maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat de voorstelling een jaar later in Vlaanderen zal gaan touren.

‘Murder Ballad’ vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste
levenskeuzes heeft gemaakt.

‘’We leven in bijzonder gekke tijden, zeker als we het hebben over de situatie waarin de culturele sector zich bevindt. Hierdoor wordt het tekort dag om zaken die samengaan met de kaartverkoop, doelende op bijvoorbeeld marketing en publiciteit, in gang te zetten. Daarnaast hadden we veel strubbelingen met de agenda’s van alle betrokkenen, genoeg reden om de voorstelling te verplaatsen. We komen nu in de zomer van 2023 richting de Vlaamse theaters met een topcast kan ik melden, dit voorjaar is de perspresentatie en ik kan niet wachten.’’ aldus producent Sturkenboom.

‘Murder Ballad’ is geschreven door Julia Jordan en Juliana Nash. Florus van Rooijen verzorgt de vertaling en zal ook in België de regie voor zijn rekening nemen. De muzikale leiding en arrangementen zijn afkomstig van Marnix Wetzer. De musical zal van eind juni tot begin september 2023 exclusief door Vlaanderen touren, de première zal half juli 2023 plaatsvinden in Antwerpen.

Voor meer informatie: www.stentproducties.be

POPULAIRE ‘MEES KEES’ KRIJGT EIGEN MUSICAL

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en maar liefst 5 filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! De première van ‘Mees Kees Op Kamp’ staat gepland in najaar 2022, zo maakte producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties vandaag bekend.

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken!

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms blijft Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical.

‘’Ik voel mij als jonge theaterproducent ontzettend vereerd om na al het eerder behaalde succes elders nu ‘Mees Kees’ in het theater te mogen brengen met een eigen grote musical. Dat is een enorm vertrouwen vanuit zowel Uitgeverij Ploegsma en Mirjam Oldenhave. We gaan er een eigentijdse versie van maken met een volledig nieuwe cast, inclusief een kindercast! Ik kan niet wachten.’’ Aldus producent Sturkenboom.

De casting voor zowel de cast als kindercast start binnenkort via STENT Casting. De musical is vanaf najaar 2022 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie ga naar www.meeskeesdemusical.nl

MUSICAL ‘MURDER BALLAD’ KOMT NAAR BELGIË

Afgelopen seizoen was de krachtige, ruwe Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ te zien in de Nederlandse theaters. Vandaag is het exact een jaar geleden dat de voorstelling in Nederland in première ging, reden genoeg voor leuk nieuws! Producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties heeft zojuist bekend gemaakt dat de musical in een Vlaamse versie te zien zal zijn in België, waar het op 8 augustus 2022 in première zal gaan in Antwerpen.

‘Murder Ballad’ vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt.

‘’De musical Murder Ballad was afgelopen seizoen in de bijzondere tijden waarin we toen leefden en overigens nog steeds, een waanzinnig succes. In 2014 ben ik het vak ingerold met een job voor de schermen in een grote musical van Studio 100. Sindsdien heb ik een zwak voor het prachtige land en werd de wens met de dag steeds groter om ooit in Vlaanderen te gaan produceren. Destijds bemachtigden wij dan ook voor zowel Nederland als België de rechten, een goed moment om daad bij het woord te voegen! Dat verdiend deze prachtige productie overigens ook. We gaan met het Nederlandse team er een prachtige Vlaamse versie maken, met dan ook een Vlaamse cast. Ik kan oprecht niet wachten!’’ aldus producent Sturkenboom.

‘Murder Ballad’ is geschreven door Julia Jordan en Juliana Nash. Florus van Rooijen verzorgt de vertaling en zal ook in België de regie voor zijn rekening nemen. De muzikale leiding en arrangementen zijn afkomstig van Marnix Wetzer.

De musical zal van 29 juli tot eind september 2022 te zien zijn door heel Vlaanderen, waarbij de première gepland staat op 8 augustus 2022 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.stentproducties.nl

REPETITIES VAN ‘WILLEM JUNIOR’ ZIJN GESTART

Deze week zijn de repetities voor de educatieve en muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over het leven van Willem van Oranje, van STENT Producties gestart gegaan. Naast de first cast, Luuk Haaze en Merijn Oerlemans, waren ook de understudies Jeroen Sigterman, Sem van der Hijden en Thijmen de Koeijer voor deze speciale aftrap aanwezig.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem van Oranje ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

Het script en de regie is in handen van Florus van Rooijen met muziek van Marnix Wetzer.

Middels ‘Willem Junior’ bewandeld producent STENT Producties naast het huidige pad van kleinschalige (pop)musicals ook het pad van educatieve voorstellingen.

De scholen kunnen de voorstelling boeken op hun school of komen bekijken in het theater, speciaal voor hen zijn er twee lespakketten ontwikkelt. Voor het primair onderwijs (groep 7/8) en voor het voorgezet onderwijs (klas 1/2) bestaan beide pakketten uit een handleiding, werkboek en muziek.

Tickets aanschaffen of meer informatie over het boeken van een schoolvoorstelling? Ga dan naar willemjunior.nl

FRANK SNOEKS ALS SPORTVERSLAGGEVER IN ‘WILLEM JUNIOR’

Vanaf september brengt STENT Producties de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’ naar het theater en op school. NOS Sportverslaggever Frank Snoeks is op speciaal verzoek de studio in gedoken en zal iedere voorstelling te horen zijn met zijn bekende stem als voetbalcommentator. ‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willen ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Eén van de onderwerpen die verweven zit in de voorstelling is de Tachtigjarige Oorlog, deze zal ‘’behandeld’’ worden middels een wel zeer speciale voetbalwedstrijd met de becommentariëring van NOS Sportverslaggever Frank Snoeks.

Snoeks leende als voetbalslaggever zijn herkenbare stem aan vele wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie, Engelse Premier League, UEFA Cup, Europacup II, UEFA Champions League en de eindtoernooien van de landenteams. Hij gaf commentaar bij maar liefst acht EK’s en acht WK’s, onlangs heeft hij aangegeven te stoppen als voetbalcommentator bij de EK’s en WK’s.

Komend seizoen is hij wel te horen bij de Eredivisie, de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje en dus vanaf 11 september in ‘Willem Junior’. De voorstelling is t/m mei 2022 te zien in theaters door heel Nederland. Meer informatie over tickets of het boeken van de voorstelling op school kan via www.willemjunior.nl

OFF-BROADWAY HIT ‘MURDER BALLAD’ STOPT VANDAAG!

De Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ werd vorig jaar juni 2020 door STENT Producties aangekondigd als Coronaproof musical met meer dan 100 shows. Door het sluiten van de theaters werd de tournee eind oktober 2020 abrupt gestopt en verplaatst naar juni 2021. Vanaf 13 juni was de musical te zien door heel Nederland waarna er vandaag een einde komt aan de productie, met twee afsluitende shows in Beatrix Theater Utrecht.

‘Murder Ballad’ vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt.

De hoofdrollen in deze productie zijn weggelegd voor Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor. De vertaling en regie is handen van Florus van Rooijen en vanavond staat de show onder live begeleiding van Marnix Wetzer.

De eerste show om 19:00 uur is uitverkocht, voor de tweede show om 21:30 uur zijn nog slechts 40 kaarten beschikbaar.

EXTRA TICKETS BESCHIKBAAR BIJ GROTE AFSLUITER ‘MURDER BALLAD’

Zojuist is er tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat er vanaf 26 juni nieuwe versoepelingen doorgevoerd worden. Hierdoor is het mogelijk om meer personen toe te laten bij de afsluitende shows op maandag 28 juni in het Beatrix Theater te Utrecht. De kaartverkoop is meteen van start gegaan zo kondigde producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties zojuist aan.

De Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ met in de hoofdrollen Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor is sinds 13 juni weer te zien in het theater. Alle voorstellingen waren vrijwel meteen uitverkocht waarna er twee extra shows toegevoegd werden op maandag 28 juni in Beatrix Theater in Utrecht.

‘’Het is fantastisch nieuws voor onze branche, het voelt heerlijk om stukje bij beetje verder open te mogen op een veilige en verantwoorde manier. Toen wij de shows in het Beatrix Theater Utrecht aankondigde waren beide shows binnen 24 uur uitverkocht. We ontvingen veel berichten of er toch niet nog iets mogelijk was, ik ben zeer verheugd om toch nog dit goede nieuws naar buiten te kunnen brengen voor alle theaterliefhebbers die de show nog willen zien!’’ aldus producent Sturkenboom.

De kaartverkoop voor de extra beschikbare plaatsen is meteen van start gegaan via Eventim. Het advies aan alle bezoekers die tickets willen bemachtigen is om niet al te lang te wachten, om bij één van de laatste voorstellingen te zijn.

Tickets & info: www.stentproducties.nl

STENT PRODUCTIES BRENGT ‘WILLEM JUNIOR’ NAAR HET THEATER ÉN OP SCHOOL

Het aankomend seizoen brengt productiehuis STENT Producties de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over Willem van Oranje, naar het theater en op school. De hoofdrollen hiervoor zijn weggelegd voor Luuk Haaze en Merijn Oerlemans.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

Luuk Haaze speelde eerder in jeugdproducties als Roodkapje de musical, Benjamin de Beer en Scrooge en op televisie bij o.a. RTL Telekids. Komende maand is hij te zien in de musical ‘Spring Awakening’. Merijn Oerlemans brak door met een hoofdrol in ‘Bella Italia’ en speelde vervolgens in jeugdproducties als Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Karel de Kok. Daarnaast is hij veel te zien in commercials en was hij jurylid in het programma ‘’All Together Now’’ op RTL4.

‘Ik ben ontzettend blij dat we deze voorstelling gaan brengen! Bij de oprichting van STENT Producties in 2015 kondigde we de voorstelling al aan, helaas moesten we de voorstelling destijds voor onbepaalde tijd uitstellen. Het voordeel hiervan is geweest dat we nu juist de tijd hebben genomen om het verschil te maken met deze voorstelling en het verder te ontwikkelen, Willem van Oranje blijft een interessante man en het is dan ook onze taak om de geschiedenis op een interessante én muzikale manier over te brengen naar ons jonge publiek!’ aldus producent Giovanni Sturkenboom.

Het script is geschreven door Florus van Rooijen die tevens de regie op zich neemt. Marnix Wetzer produceert de muziek.

Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.

De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten is vanaf september 2021 te zien langs theaters door heel Nederland én op scholen.

De kaartverkoop start binnenkort. Meer informatie: www.willemjunior.nl

 

 

 

TOURNEE ‘MURDER BALLAD’ SLUIT AF IN BEATRIX THEATER UTRECHT

Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat de musical ‘Murder Ballad’ vanaf 13 juni terug zal keren in de Nederlandse theaters. Door aanhoudende vraag naar tickets is besloten om middels extra shows de tournee van ‘Murder Ballad’ definitief af te sluiten in het Beatrix Theater in Utrecht, dit werd zojuist door STENT Producties bekend gemaakt.


De Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ met Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor zal na een korte tournee langs o.a. Dronten, Heerlen, Valkenswaard, Gemert, Leeuwarden, Papendrecht en Alkmaar definitief afsluiten met twee extra shows op maandag 28 juni in het Beatrix Theater in Utrecht.

De kaartverkoop voor beide shows is zojuist via Eventim gestart. Dit zal de allerlaatste mogelijkheid zijn om de show te bezoeken.

Tickets & info: www.stentproducties.nl

VAJÈN VAN DEN BOSCH VLIEGT TERUG VANUIT DUITSLAND VOOR ‘MURDER BALLAD’

Musicalactrice Vajèn van den Bosch is zichzelf op dit moment aan het voorbereiden in Hamburg voor het vertolken van de hoofdrol van Elphaba in de musical ‘Wicked’. Afgelopen dinsdag werd aangekondigd dat de musical ‘Murder Ballad’ vanaf 13 juni terugkeert in de Nederlandse theaters. Vandaag is bekend gemaakt dat Vajèn van den Bosch speciaal vanuit Hamburg terug kan vliegen naar Nederland om wederom gestalte te geven aan de rol van Sara in de musical ‘Murder Ballad’, omdat ‘Wicked’ in juni nog niet in première zal gaan.

‘Murder Ballad’ vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt.

De Off-Broadway hit met Vajèn van den Bosch, Buddy Vedder, Cystine Carreon en Jonathan Demoor zal vanaf 13 juni exclusief in enkele theaters in Nederland te zien zijn. De kaartverkoop voor de meeste theaters is afgelopen dinsdag meteen van start gegaan.

Tickets & info: www.stentproducties.nl