POPULAIRE ‘JUF BRAAKSEL’ GAAT HET THEATER IN

POPULAIRE ‘JUF BRAAKSEL’ GAAT HET THEATER IN

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Carry Slee over ‘Juf Braaksel’ komt er in december een heuse bioscoopfilm over de populaire juf en dat niet alleen, vandaag maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat ‘Juf Braaksel’ een eigen musical krijgt. ‘Juf Braaksel en de magische ring’ zal vanaf augustus 2024 te zien zijn in theaters door heel Nederland. De cast wordt op een later moment bekendgemaakt.

In 2018 liet Carry Slee, bekend van boeken als ‘Spijt!’, ‘Lover of Loser’ en ‘Afblijven’, het publiek kennismaken met Juf Braaksel. Vorige maand verscheen het zesde deel in de serie en in december volgt er een bioscoopfilm. Van het eerste boek, ‘Juf Braaksel en de magische ring’, zijn inmiddels al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.
‘’Ik ben heel trots op het feit dat wij het vertrouwen hebben gekregen om Juf Braaksel naar het theater te brengen. Voor de huidige generatie van 8+ is de juf een iconisch figuur geworden, waar een zesdelige boekenreeks over is gemaakt. Carry Slee is voor mij persoonlijk een groot onderdeel geweest van mijn jeugd, ik ben opgegroeid met veel van haar boeken. Ik vind het dan ook een eer om met mijn team de vertaalslag naar het theater te gaan maken voor een musical. We starten binnenkort met de casting voor volwassenen én kinderen, ik kan niet wachten!’’ aldus producent Sturkenboom.

Het script en de regie liggen in handen van Florus van Rooijen, Marnix Wetzer zal de muziek componeren en Aukje Nieuwenhuijze tekent voor de choreografie. Net als bij de bioscoopfilm blijft Carry Slee, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical.

Over ‘Juf Braaksel en de magische ring’
Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen! Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?
De musical gaat op zondag 22 september 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn in première waarna een landelijke tournee tot voorjaar 2025 zal volgen.

Meer informatie: www.stentproducties.nl

OFF-BROADWAY HIT ‘MURDER BALLAD’ KEERT TERUG NAAR NEDERLAND!

De krachtige en ruwe Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ keert na lovende recensies en behaalde successen terug naar de Nederlandse theaters. Vandaag kondigde producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat de rockmusical vanaf april 2023 opnieuw te zien zal zijn in de Nederlandse theaters, met vrijwel een nieuwe cast bestaande uit: Renée van Wegberg / Bettina Holwerda, John Vooijs, Joey Schalker en Cystine Carreon.

De musical ‘Murder Ballad’ was vorig theaterseizoen tijdens de Coronapandemie te zien in Nederland met o.a. Vajèn van den Bosch en Buddy Vedder in de hoofdrollen. Ondanks de pandemie behaalde de musical wat betreft de kaartverkoop waanzinnige successen en lovende 4 á 5 sterren recensies.
‘Murder Ballad’ vertelt het verhaal van de ambitieuze Sara, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt.

‘’Zowel na afloop van de korte terugkeer in juni 2021 als bij de aankondiging van de Vlaamse versie afgelopen oktober kregen wij vanuit het Nederlandse publiek vragen over een herneming in Nederland. Ik vind het dan ook te gek om de tournee van 2023 in Nederland aan te mogen kondigden met een vrijwel nieuwe cast. Met deze andere generatie cast gaan we het wiel opnieuw uitvinden. Tijdens diverse werksessies werden wij al omvergeblazen door al het vocale geweld waarover deze cast beschikt. Ook het feit dat Cystine Carreon opnieuw gestalte geeft aan de rol van Vertelster, een waanzinnig belangrijke rol waarbij ze ook nog live viool speelt, daar kan ik alleen maar erg dankbaar voor zijn! Ik glunder van oor tot oor met deze doorgewinterde cast en ik kan garanderen dat we opnieuw gaan rocken in het theater, het dak gaat eraf!’’, aldus producent Giovanni Sturkenboom.
‘Murder Ballad’ is geschreven door Julia Jordan en Juliana Nash. De Nederlandse vertaling en regie worden verzorgd door Florus van Rooijen. De muzikale leiding, arrangementen en begeleiding zijn in handen van Marnix Wetzer, hij zal de voorstelling live begeleiden in afwisseling met Rosite van der Woude.
De musical zal vanaf 15 april 2023 meer dan 50 keer te zien zijn door heel Nederland. Hierbij zullen Renée van Wegberg en Bettina Holwerda afwisselend te zien zijn als Sara, met naast hun zijde John Vooijs (Tom), Joey Schalker (Michael) en Cystine Carreon (Vertelster). De première staat gepland op 24 april 2023 in De Goudse Schouwburg te Gouda, waarna de musical tot en met 17 juni 2023 door heel Nederland te zien zal zijn. Daarna zal ‘Murder Ballad’ met een Vlaamse topcast tot en met begin september 2023 te zien zijn door België.
Voor meer informatie en kaartverkoop: www.stentproducties.nl

Foto: Annemieke van der Togt

VOLLEDIGE KINDERCAST ‘MEES KEES OP KAMP’ BEKEND

Sinds de aankondiging in oktober 2021 van de musical ‘Mees Kees Op Kamp’ konden kinderen zich aanmelden voor de audities om in dé klas te komen van de allerleukste meester van Nederland. Vanaf maart startte STENT Casting het auditietraject met 500 enthousiaste én getalenteerde kinderen, uit al deze talenten zijn er 30 geselecteerd die afwisselend te zien zullen zijn in de musical. De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf september 2022 te zien door heel Nederland met onder andere Merijn Oerlemans en Mylène d’Anjou in de hoofdrollen.

Na twee auditierondes werden bij de zo gehete ‘’finals’’, in het bijzijn van regisseur/choreograaf Martin Michel, kinderregisseur Maikel Nieuwenhuis, producent Giovanni Sturkenboom én boekenschrijfster Mirjam Oldenhave de 30 kinderen geselecteerd. Onder het mom van een extra werksessie met Mees Kees, gespeeld door Merijn Oerlemans, werden de kinderen naar een school in Zeist gestuurd en deden zij – voorafgaand aan hun ‘’auditie’’ – de ‘Mees Kees Kennis Quiz’. De uitkomst van iedere vraag stond voor een letter, die letters vormden het woord: ‘’PROFICIAT!’’. Vervolgens maakte Mees Kees bekend dat zij allen afwisselend in de musical mee mogen spelen, waarna de kinderen het uitschreeuwden van geluk!

De kindercast bestaat uit: Abel van der Valk, Aberi Harushaimana, Annet van den Berg, Caithlin van Gils, Fee van der Meulen, Femke van Zoelen, Fieke Matthee, Finn Versteeg, Floor Ligthart, Frederique Fontaine, Giando Lauwerens, Janneke van Straaten, Joris Hetterscheit, Kane van Deene, Koen van Ree, Levi Simonis, Lieke Wouters, Luca Oedairam, Luca Andre Gielissen, Mathijs Stoop, Mees Sidler, Mex Vrolijks, Miki Dee, Mimi Maan, Noa Telussa, Roza Rozeboom, Shanaya Fazal, Thimo van Haaren, Tijn Palmen en Valentina di Mondo.

Het script en de liedteksten zijn in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en choreografie, Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms is Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical.

De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is september 2022 t/m juli 2023 te zien door heel Nederland. De kaartverkoop start binnenkort. Voor meer informatie, ga naar: www.meeskeesdemusical.nl

BUDDY VEDDER TOEGEVOEGD AAN CAST ‘WILLEM JUNIOR’

‘Willem Junior’ gaat een tweede seizoen tegemoet!

De educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over Willem van Oranje, toert sinds september 2021 langs de theaters en scholen in heel Nederland en mocht na de première lovende recensies in ontvangst nemen. Vandaag kondigt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat de productie met een tweede speelseizoen verlengd wordt, hierbij is een hoofdrol weggelegd voor onder andere Buddy Vedder.

‘Willem Junior’ is sinds september 2021 te zien als familievoorstelling in de theaters en voor groep 6,7 & 8 en klas 1 & 2 op scholen. De voorstelling toert t/m eind juni 2022 nog door met onder andere Luuk Haaze en Merijn Oerlemans in de hoofdrollen. Oerlemans zal zich daarna klaar gaan stomen als Mees Kees in de musical ‘Mees Kees Op Kamp’, Buddy Vedder neemt de rol van Jan vanaf september 2022 over. Naast Vedder zullen binnenkort meer castleden bekend gemaakt worden.
‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd, waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

Buddy Vedder speelde vorig seizoen in de Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ en eerder in musicals als ‘Heerlijk Duurt Het Langst’ en ‘Misery – een feel bad musical’. De afgelopen jaren is hij veelvuldig te zien op televisie, waaronder als kersverse presentator van ‘Holland’s Got Talent’, ‘Deal Or No Deal’ en is hij panellid bij ‘The Masked Singer’.

‘Als kind vond ik het doorgaans lastig om stil te zitten in de klas. De lesstof wist mij niet altijd te prikkelen en daarom vroeg mijn geschiedenisdocent eens aan mij: ‘’Hoe kan ik ervoor zorgen dat jij alles weet van hoofdstuk 7?’’ “Maak er een toneelstuk van!’’ Was mijn antwoord toen. Nu, vijftien jaar later, kan ik met trots zeggen: Zo gezegd, zo gedaan!
Toen ik Willem Junior in het theater zag, was ik gelijk enthousiast. Het vindingrijke script, de vrolijke muziek en de uitdaging om meerdere historische personages neer te zetten, maakte dat ik niet lang hoefde na te denken, toen de kans zich voordeed om in het tweede seizoen mee te mogen spelen. Hoofdstuk 7, here I come!’, aldus Buddy Vedder.

‘Het is te gek om te zien dat de vorm hoe wij geschiedenis overbrengen op de nieuwe generatie aanslaat bij het publiek, de theaters en scholen. Reden genoeg om er een tweede speelseizoen aan vast te plakken en dan is het feest compleet nu Buddy Vedder vanaf september 2022 te zien zal zijn als Jan. Hij leent zich als acteur in combinatie met zijn werkzaamheden voor dé doelgroep met onder andere ‘Junior Songfestival’ en zijn ambassadeurschap voor stichting Méér Muziek in de Klas uitstekend voor deze productie!’, aldus producent Sturkenboom.
Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor het script en de regie, muziek is afkomstig van Marnix Wetzer.
Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.
De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten is vanaf begin september 2022 opnieuw te zien langs theaters door heel Nederland én op scholen.

De kaartverkoop start binnenkort. Meer informatie: www.willemjunior.nl

HOOFDROLLEN VOOR MYLÈNE D’ANJOU EN MERIJN OERLEMANS IN MUSICAL ‘MEES KEES OP KAMP’

Afgelopen najaar kondigde producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat de leukste meester van Nederland, Mees Kees, eindelijk naar het theater komt! Vandaag is bekend gemaakt dat de hoofdrollen in de theaterversie zijn weggelegd voor Merijn Oerlemans als Mees Kees en Mylene d’Anjou als Mevrouw Dreus. De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf september 2022 te zien door heel Nederland.

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

Mylène d’Anjou schitterde eerder in grote musicals als ‘Verliefd op Ibiza’, ‘The Addams Family’, ‘Ciske de Rat’ en ‘Mamma Mia!’. Daarnaast stond zij in tal van (eigen) cabaretvoorstellingen en was afgelopen jaren veelvuldig te zien in de SBS6-comedy ‘Komt een man bij de dokter’.

Oerlemans schitterde afgelopen theaterseizoenen in tal van jeugdmusicals als ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, ‘Koning van Katoren’ en als solist in de landelijke tourproductie ‘Bella Italia’. Op dit moment schittert hij in de muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’. Op televisie maakte Merijn zijn opwachting als jury in het RTL4-programma ‘All Together Now’ en onlangs in ‘De Alleskunner VIPS’ bij SBS6.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Mevrouw Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Mevrouw Dreus een geweldig kamp weet te maken!

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms blijft Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical.

‘’Voor de theaterversie zijn we echt op zoek gegaan naar een nieuwe invulling van de bekende personages. Ik ben dan ook waanzinnig trots om vandaag bekend te mogen maken dat Merijn en Mylene gestalte gaan geven aan Mees Kees en Mevrouw Dreus. Ik sta dan ook te stuiteren om met z’n allen op kamp te gaan!’’ aldus producent Sturkenboom.

De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf 3 september 2022 te zien door heel Nederland. De kaartverkoop start binnenkort. Voor meer informatie, ga naar: www.meeskeesdemusical.nl
Foto: Annemieke van der Togt

MASSALE AANMELDINGEN KINDERAUDITIES ‘MEES KEES’

In oktober 2021 kondigde producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en de 5 film hits in de bioscoop, de leukste meester van Nederland, ‘Mees Kees’, naar het theater komt. Na de bekendmaking van de musical ‘Mees Kees Op Kamp’ konden kinderen tussen de 10 en 14 jaar zich aanmelden voor de audities, waarop massale aanmeldingen volgden.

‘’Er kwamen zo ontzettend veel aanmeldingen binnen bij STENT Casting voor de kinderaudities, dat is écht waanzinnig. Bij ‘Mees Kees’ staan de kinderen centraal. Daardoor vinden wij het ook zo belangrijk dat iedereen zich welkom voelt om te komen auditeren. Wij zijn op ons kantoor dan ook keihard met ons castingteam aan de gang gegaan om alle aanmeldingen te verwerken met als gevolg dat we extra castingdagen hebben toegevoegd om iedereen te kunnen ontvangen. Wij kijken er naar uit om alle honderden talenten langs te zien komen!’’ Aldus producent Giovanni Sturkenboom.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken!

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical wordt op dit moment ontwikkelt met Allard Blom (script en liedteksten), Martin Michel (regie en choreografie) en Marnix Wetzer (muziek). Vanaf september 2022 kan iedereen samen met Mees Kees in het theater op kamp, de musical zal met meer dan 150 voorstellingen te zien zijn door heel Nederland.

De kaartverkoop gaat binnenkort van start. Ga voor meer informatie naar: www.meeskeesdemusical.nl

MUSICAL ‘MURDER BALLAD’ EEN JAAR LATER NAAR BELGIË

Afgelopen najaar werd bekend gemaakt dat de Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’, in de versie die in 2020 en 2021 in Nederland te zien was nu met Vlaamse cast in 2022 naar België zal komen. Vandaag maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat de voorstelling een jaar later in Vlaanderen zal gaan touren.

‘Murder Ballad’ vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste
levenskeuzes heeft gemaakt.

‘’We leven in bijzonder gekke tijden, zeker als we het hebben over de situatie waarin de culturele sector zich bevindt. Hierdoor wordt het tekort dag om zaken die samengaan met de kaartverkoop, doelende op bijvoorbeeld marketing en publiciteit, in gang te zetten. Daarnaast hadden we veel strubbelingen met de agenda’s van alle betrokkenen, genoeg reden om de voorstelling te verplaatsen. We komen nu in de zomer van 2023 richting de Vlaamse theaters met een topcast kan ik melden, dit voorjaar is de perspresentatie en ik kan niet wachten.’’ aldus producent Sturkenboom.

‘Murder Ballad’ is geschreven door Julia Jordan en Juliana Nash. Florus van Rooijen verzorgt de vertaling en zal ook in België de regie voor zijn rekening nemen. De muzikale leiding en arrangementen zijn afkomstig van Marnix Wetzer. De musical zal van eind juni tot begin september 2023 exclusief door Vlaanderen touren, de première zal half juli 2023 plaatsvinden in Antwerpen.

Voor meer informatie: www.stentproducties.be

POPULAIRE ‘MEES KEES’ KRIJGT EIGEN MUSICAL

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en maar liefst 5 filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! De première van ‘Mees Kees Op Kamp’ staat gepland in najaar 2022, zo maakte producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties vandaag bekend.

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken!

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms blijft Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical.

‘’Ik voel mij als jonge theaterproducent ontzettend vereerd om na al het eerder behaalde succes elders nu ‘Mees Kees’ in het theater te mogen brengen met een eigen grote musical. Dat is een enorm vertrouwen vanuit zowel Uitgeverij Ploegsma en Mirjam Oldenhave. We gaan er een eigentijdse versie van maken met een volledig nieuwe cast, inclusief een kindercast! Ik kan niet wachten.’’ Aldus producent Sturkenboom.

De casting voor zowel de cast als kindercast start binnenkort via STENT Casting. De musical is vanaf najaar 2022 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie ga naar www.meeskeesdemusical.nl

MUSICAL ‘MURDER BALLAD’ KOMT NAAR BELGIË

Afgelopen seizoen was de krachtige, ruwe Off-Broadway hit ‘Murder Ballad’ te zien in de Nederlandse theaters. Vandaag is het exact een jaar geleden dat de voorstelling in Nederland in première ging, reden genoeg voor leuk nieuws! Producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties heeft zojuist bekend gemaakt dat de musical in een Vlaamse versie te zien zal zijn in België, waar het op 8 augustus 2022 in première zal gaan in Antwerpen.

‘Murder Ballad’ vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt.

‘’De musical Murder Ballad was afgelopen seizoen in de bijzondere tijden waarin we toen leefden en overigens nog steeds, een waanzinnig succes. In 2014 ben ik het vak ingerold met een job voor de schermen in een grote musical van Studio 100. Sindsdien heb ik een zwak voor het prachtige land en werd de wens met de dag steeds groter om ooit in Vlaanderen te gaan produceren. Destijds bemachtigden wij dan ook voor zowel Nederland als België de rechten, een goed moment om daad bij het woord te voegen! Dat verdiend deze prachtige productie overigens ook. We gaan met het Nederlandse team er een prachtige Vlaamse versie maken, met dan ook een Vlaamse cast. Ik kan oprecht niet wachten!’’ aldus producent Sturkenboom.

‘Murder Ballad’ is geschreven door Julia Jordan en Juliana Nash. Florus van Rooijen verzorgt de vertaling en zal ook in België de regie voor zijn rekening nemen. De muzikale leiding en arrangementen zijn afkomstig van Marnix Wetzer.

De musical zal van 29 juli tot eind september 2022 te zien zijn door heel Vlaanderen, waarbij de première gepland staat op 8 augustus 2022 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.stentproducties.nl

REPETITIES VAN ‘WILLEM JUNIOR’ ZIJN GESTART

Deze week zijn de repetities voor de educatieve en muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over het leven van Willem van Oranje, van STENT Producties gestart gegaan. Naast de first cast, Luuk Haaze en Merijn Oerlemans, waren ook de understudies Jeroen Sigterman, Sem van der Hijden en Thijmen de Koeijer voor deze speciale aftrap aanwezig.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem van Oranje ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

Het script en de regie is in handen van Florus van Rooijen met muziek van Marnix Wetzer.

Middels ‘Willem Junior’ bewandeld producent STENT Producties naast het huidige pad van kleinschalige (pop)musicals ook het pad van educatieve voorstellingen.

De scholen kunnen de voorstelling boeken op hun school of komen bekijken in het theater, speciaal voor hen zijn er twee lespakketten ontwikkelt. Voor het primair onderwijs (groep 7/8) en voor het voorgezet onderwijs (klas 1/2) bestaan beide pakketten uit een handleiding, werkboek en muziek.

Tickets aanschaffen of meer informatie over het boeken van een schoolvoorstelling? Ga dan naar willemjunior.nl