FRANK SNOEKS ALS SPORTVERSLAGGEVER IN ‘WILLEM JUNIOR’

Vanaf september brengt STENT Producties de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’ naar het theater en op school. NOS Sportverslaggever Frank Snoeks is op speciaal verzoek de studio in gedoken en zal iedere voorstelling te horen zijn met zijn bekende stem als voetbalcommentator. ‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willen ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Eén van de onderwerpen die verweven zit in de voorstelling is de Tachtigjarige Oorlog, deze zal ‘’behandeld’’ worden middels een wel zeer speciale voetbalwedstrijd met de becommentariëring van NOS Sportverslaggever Frank Snoeks.

Snoeks leende als voetbalslaggever zijn herkenbare stem aan vele wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie, Engelse Premier League, UEFA Cup, Europacup II, UEFA Champions League en de eindtoernooien van de landenteams. Hij gaf commentaar bij maar liefst acht EK’s en acht WK’s, onlangs heeft hij aangegeven te stoppen als voetbalcommentator bij de EK’s en WK’s.

Komend seizoen is hij wel te horen bij de Eredivisie, de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje en dus vanaf 11 september in ‘Willem Junior’. De voorstelling is t/m mei 2022 te zien in theaters door heel Nederland. Meer informatie over tickets of het boeken van de voorstelling op school kan via www.willemjunior.nl