Jonathan Demoor

Jonathan Demoor heeft zijn opleiding voor Muziektheater (Bachelor en Master) afgerond aan het Conservatorium te Tilburg. Daar kreeg hij o.a. les van Edward Hoepelman.

Vervolgens was Jonathan te zien in Next to Normal, Sprookjesboom de Musical: een Gi-ga-gantisch avontuur, Love Story, Hartsvrienden, A New Brain, Liesbeth List de musical en Charley. Hij speelde beide mannelijke hoofdrollen in Soldaat van Oranje – de Musical en vertolkte afgelopen seizoen Charlie Price in de musical Kinky Boots.

Naast theater was Jonathan ook te zien in televisieseries als DNA, SpangaS op zomervakantie, CMC, Goede Tijden Slechte Tijden, Jeuk, De Spa en Kinderen Geen Bezwaar en in commercials voor Zalando, Onderweg Ben Ik Offline en Pinlock.

Sinds 2014 doet Jonathan veel Nederlands- en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk voor films, series en commercials. Ook speelde hij Jezus in de Vlaamse editie van The Passion.

Jonathan was de winnaar van de Musicalworld Awards 2012 in de categorie Beste Doorbraak voor zijn rol als Henry in Next to Normal. Verder was hij genomineerd voor de Vlaamse Musicalprijzen 2011 als Aanstormend Talent voor Sprookjesboom de Musical.