Merijn Oerlemans

Jan

Na de winst bij stichting Amateur Musical Awards Nederland maakte Merijn Oerlemans al snel de sprong in de professionele wereld. In het theaterseizoen 2018 is hij als 1 van de hoofdrollen te zien in het theaterconcert: Bella Italia van De Graaf & Cornelissen Entertainment, samen met Leonie Meijer en Marijn Brouwers. Speelde seizoen 2018/2019 in Kruistocht in Spijkerbroek de musical als Leonardo van Theater Terra en Karel de Kok van Van Hoorne  Entertainment. Seizoen 2020 speelde Merijn de hoofdrol van Stach in de musical Koning van Katoren.

Buiten het theater heeft hij ook rollen mogen spelen in de tv serie ‘Just Like Me’ van Disney Channel en de populaire tv series ‘Brugklas’ en ‘Spangas op Zapp NPO3. Ook was hij te zien als jurylid in het eerste seizoen van ‘All Together Now’ op RTL 4. 

Merijn was te zien in McDonald’s Commercial Big Tasty campagne, commercial ING Apple Pay, commercial De Pindakaaswinkel en de commercials voor Autolease dealer

Merijn was 1 van de gezichten van de boyband en YouTube formatie ZOMAER. Dit YouTube kanaal had meer dan 115.000 abonnees en meer dan 12 miljoen views. Met Zomaer gaf Merijn optredens op o.a. het Tina Festival in Duinrell en in Tivoli Vredenburg bij de Hitkrant Hittegolf Awards.

Als stemacteur is Merijn te horen bij o.a. HAMSTA (Mimo Jito), en verschillende commercials voor Aldi en Zapp. Ook werkt hij als presentator. Zo presenteerde hij o.a. op het Hoofdpodium van Serious Request (Glazen Huis).  

De rol van Merijn in Petticoat is bekroond tot ‘Beste Mannelijke Hoofdrol 2016’ door Stichting Amateur Musical Awards