Renée van Wegberg

OPLEIDING

Renée van Wegberg studeerde af aan het Rotterdams conservatorium, Codarts Muziektheater.

THEATER

Ze portretteerde Liesbeth List in de gelijknamige voorstelling en was te zien in de musical ‘Fun Home’ als Alison Bechdel. Voor deze beide rollen won ze de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol (2018 en 2020).
Ze vloog op haar bezemsteel door het Circustheater als de groene heks Elphaba in de hitmusical
‘Wicked’ en was ze onder andere te zien als Grace Farrell in de familiemusical ‘Annie’ en de vertelster in het kleurrijke ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’.
Andere musicals die Renée op haar naam heeft staan zijn ‘Tick Tick Boom!’, ‘We Will Rock You’,
‘Urinetown’, ‘Nonsens’, ‘Expeditie Eiland’ en ‘De Freule’.
Ook tourde ze door het land met meerdere theaterconcerten, waaronder haar soloprogramma’s
‘List, Shaffy & Piaf’, ‘Hou me vast’ en ‘Renée Doet De Dames’. Met haar liefde voor het Franse chanson kon ze haar hart ophalen tijdens de liedjesprogramma’s ‘Vive La France 1 & 2’. Na het zingen van het repertoire van Alanis Morissette in ‘Renée’s Jagged Little Pill, de rol van Maria Magdalena in ‘Jesus Christ Superstar in Concert’ en Acid Queen in ‘Tommy’ kijkt Renée ernaar uit om weer terug te keren in een rockmusical.

TELEVISIE

Renée verleent al vijftien jaar haar stem aan vele rollen in (teken)films en series, waaronder die van Koningin Iduna in ‘Frozen 2’, in ‘Vaiana’, ‘The Ice Age Adventures of Buck Wild’, ‘Paw Patrol’ en
‘Barbie’s Dreamhouse’.

OVERIG

Als zangcoach begeleidt Renée vocalisten in hun ontwikkeling op het gebied van zangtechniek, en verzorgt masterclasses liedinterpretatie en auditietraining als gastdocent op de muziektheater vakopleidingen in Rotterdam en Tilburg.
Renée is ambassadrice van Stichting ‘Met Je Hart’. En haar belangrijkste rol is die van moeder van twee zoons en een bonusdochter.