Thijmen de Koeijer

Willem

Thijmen de Koeijer. Op 14-jarige leeftijd begonnen in de musicalwereld. Een auditie voor de Eftelingmusical ‘Pinokkio’ deed zijn leven veranderen. Vanaf dat moment is het musicalhart niet meer gestopt met kloppen. 

Voor de musical ‘Pinokkio speelde Thijmen zowel de theatervoorstellingen in de Efteling als de tour-voorstellingen door Nederland en België. Na dit eerste avontuur stoomde de trein door en speelde hij ook voor de Eftelingmusical ‘Sprookjesprokkelaar’ de theatervoorstellingen in de Efteling en in de tour door Nederland en België. 

Binnen de tourvoorstellingen is Thijmen niet onopvallend gebleven. Tijdens deze tour heeft hij de kans gekregen om vanuit de kindercast door te stromen als understudy voor een van de rollen in de volwassenencast. Naast de musical is Thijmen ook actief geweest als park-entertainment in De Efteling. 

Samen met de kindercast van ‘Pinokkio’ won Thijmen de ‘Musicalworld award’ voor Beste kindercast en met ‘Sprookjessprokkelaar’ won hij de ‘Broadway in Holland award’ voor Beste Jeugdvoorstelling van het jaar. 

Na deze 4 jaar deden er zich verschillende kansen voor. Eind 2020 werd in de uitzending van Zapp live bekend gemaakt dat Thijmen voor een half jaar het Npo-Zapp gezicht is op TikTok. In de tussentijd is Thijmen is zich o.a. gaan richten op het uitbrengen van eigen muziek en zijn social media. 

In maart 2021 bracht Thijmen zijn debuut single ‘Kleurenpalet’ uit die binnen 3 maanden op meer dan 100.000 streams zit. In de komende periode zullen er nog een aantal singles uitgebracht worden waaronder zijn volgende release ‘Alles zit mee’. 

Ondanks alle kansen die momenteel voorbijkomen, is zijn musicalhart nooit gestopt met kloppen. Thijmen is super blij en trots dat hij onderdeel is van de nieuwe productie ‘Willem Junior’.